opisy za www.um,swidnica.pl
Pub Kanappa na czas zjazdu stał się restauracją żydowską, w której można skosztować tradycyjnego humusu wraz z macą z kuchni
aszkenazyjskiej, żydowskiego kawioru, kurczaka w szafranie czy
ciasteczek cynamonowych. Z głośników brzmi żydowska muzyka.

Piwnica Ratuszowa na czas zjazdu przeobraziła się w restaurację rosyjską, w
której można napić się herbaty z prawdziwego samowara, spróbować
słynnej zupy solianki, pielmienów (rosyjskich pierogów z mięsem) i
innych przysmaków rodem zza wschodniej granicy.
Klimatyczna portugalska restauracja Bacalhau w hotelu Fado – podobnie
jak czyni to na co dzień – przybliża gościom zjazdu klimat i smaki
Portugalii.
Grzanki z sardynkami, polieny z kiełbasą chorizo,
faszerowane ziemniaki, tartinki z anchois i oliwkami, portugalskie
kotleciki rybne, portugalskie babeczki i musy

Do gorącej i pachnącej ziołami Grecji zabiera nas Galeria 44,
zachwycając wystrojem, zapachem oregano, smakiem oliwek i grecką muzyką.
W te dni nie zabraknie typowej greckiej czarnej kawy z ibryka oraz
chłodzącej, lodowej frappe, które będzie serwował Łukasz Jura, Mistrz
Polski Barista.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz